torstai 6. marraskuuta 2014

Ruoanlaitosta

IMG_9126 IMG_9129

Oon maailman surkein kokki ja kodinhengetär. Vihaan sotkua ja oonkin välillä ihan neuroottinen mitä kodin siisteyteen tulee. Tiedostan ongelmani ja yritän välillä löysätä hihaa ja kävellä esimerkiksi väärässä paikassa olevien tavaroiden ohi, mutta yksinkertaisesti se on oikeesti mulle tosi hankalaa. En pysty rentoutumaan, ennenkuin sotkut on siivottu. Siksi en tykkää myöskään leipoa tai tehdä kovin usein ruokaakaan. Oon valehtelematta leiponut elämäni aikana ehkä pari kakkua, sekä koulun kotitaloustunneilla jotakin. Leipominen on sotkuista puuhaa, enkä kuitenkaan itse ole ikinä pahemmin välittänyt mistään leivonnaisista. Porkkanakakku ja mokkapalat ovat hyviä, mutta ei kuitenkaan leipomisen vaivan arvoisia nekään.

Oon työskennellyt palvelutiskillä usean vuoden ajan, ja tuolle tielle lähtiessäni en osannut pilkkoa edes tomaattia. Kuinka säälittävää?! Olin siihen asti mennyt sieltä mistä aita on matalin, tehnyt kaiken helpoimman kautta. Työ kuitenkin vuosien saatossa opetti aivan valtavasti ruoanlaitosta ja erilaisista lihoista ja kaloista. Nykyään tykkäänkin satunnaisesti (kuitenkin aika harvoin) kokeilla uusia juttuja, jos ne vaan on tarpeeksi helppoja. En kuitenkaan koskaan seuraa reseptejä, vaan kaikki ruoat syntyvät täysin omasta päästä. En jaksa alkaa edes suunnittelemaan ruoan tekoa, jos edessäni on resepti, jota pitäisi noudattaa, ja joka sisältää monia eri ruoka-aineita. Asiat menee heti hankaliksi ja menettää kiinnostukseni, jos ohjeessa on liian montaa erilaista ainesosaa. Meidän keittiössä ruoan sekaan heitetään mausteita ihan sormituntumalla, syödään yksinkertaisia perusruokia ja välillä ruoat näyttävät vähemmän houkuttelevilta, mutta yleensä silti maistuvat hurjan hyvältä.

IMG_9125 IMG_8787 IMG_1358

Välillä selailen instagrammissa tai netissä tai blogeissa erilaisia reseptejä ja joskus tekisi hurjasti mieli kokeilla jotakin hyvännäköistä ohjetta, mutta jos ohje sisältää yhdenkin ainesosan, jota meiltä ei löydy, en sitä jaksa lähteä hankkimaan. Yleensä innostukseni kaatuu siihen. Joskus kuitenkin toivon, että tämäkin poropeukalo innostuisi leipomisesta ja saisi pyöräytettyä jotakin mukavaa tarjolle tämänkin kodin ruokapöytään. Kokeilin juuri ensimmäistä kertaa porkkana-bataatti muusia ja se oli niiin hyvää, että nyt olen aivan koukussa! Myös kaikenlaiset raakakakut ovat viimeaikoina houkutelleet valtavasti kokeilemaan. Ehkä vielä jonakin päivänä..


IMG_1843

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti